claes gabrielson

Närhet » Foto: Jacob Aue Sobol | Russia.Moscow.2012

On juli 1, 2013 at 11:30

Foto: Jacob Aue Sobol | Russia.Moscow.2012

  1. Hej, Sobol, såg du videon om hur han arbetar? I mina ögon ser det mest ut som han ger sig på allt och alla, för att få en bild, och ärligt talat tror jag inte på den här”närheten” riktigt. Den känns som om han är i snabbköpet och bara öser på, men lika förbannat är det en massa bra bilder, men , men, men, hur många ggr orkar du återgå till dessa bilder, se om dom? Jag tror helt enkelt de är för överarbetade, för mycket tryck i dom.

    Elofson, gamle polarn,,,hörde hans radioprogram och som du också skriver i inledningen av din blogg: han var tveksam själv till vad han sysslade med,,,är det bra eller ej? Jag måste ta mig en ordentlig koll, vet ju hur bra Håkan kan vara eftersom vi jobbat ihop i så många år. Lev väl, micke

    • Hej! Du har förmodligen helt rätt. Han öser på. För mycket tryck. Tar kontakt, får kontakt, drar sen vidare. Men det är onekligen intressant att gå igenom bilderna som finns hos Magnum. Det finns ett sug, inte minst i en del exteriörer och landskap. Tillstånd snarare än platser. Några av barnbilderna är också mycket bra.
      Som du märkte tyckte jag ganska bra om Håkan Elofssons utställning. Trots taxifönster och avstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s